Wie zijn wij?

Onze Duikclub

Duikschool Splash is als duikschool aangesloten bij Duiken.Vlaanderen, één van de duikfederaties in Vlaanderen. Duikschool Splash is bewust een relatief kleinschalige club, waar vooral de duikschool centraal staat. We dragen dan ook vooral de kwaliteit van onze opleidingen hoog in het vaandel.

Filosofie van Duikschool Splash

De filosofie van Duikschool Splash is tamelijk eenvoudig. We willen je leren dat duiken een fijne sport is voor iedereen met een goede gezondheid, een normale basisconditie en dat het helemaal niet zo duur of gevaarlijk is als velen denken. We leiden je stapsgewijs op van kandidaat-duiker tot net zo ver als je zelf wilt gaan. Bij ons is duiken een teamsport ! Er is een tijd geweest waarin duiken vooral een stoere sport was, met ruige mannen die elkaar probeerden te overtreffen over hoe lang of hoe diep ze gedoken hadden en hoe weinig lucht ze maar overhielden.

Tja… Gelukkig zijn de tijden veranderd.


Sportduiken zoals wij het graag doen, is gebaseerd op genieten en het rondkijken naar het onderwaterleven. Dat alles dient op een veilige en verantwoorde wijze te gebeuren. Als duiker word je ook tot niets verplicht ! Wel krijg je bepaalde grenzen vanuit de club en federatie opgelegd, veelal verbonden aan het behaalde brevet.


Voorts is het een club met een opvallend groot aantal dames. Ook voor hen ligt het duiken binnen handbereik. Bij ons dan ook geen misplaatst stoer gedoe!


Samengevat: wil je leren duiken in een aangename club en op een veilige manier, dan raden we je zeker Duikschool Splash aan.