PADI - EFR

PADI

>

>

EFR

Emergency First Response®

EFR®)

Ben jij voorbereid om hulp te verlenen?


Een ongeval of ongelukje kan altijd en overal gebeuren. Of het nu gaat om een ​​brandwond, schaafwond, een botbreuk of iets ernstigers. Het is hoe dan ook belangrijk om te weten welke stappen je moet nemen.


Bij een ernstig medisch noodgeval telt elke seconde en is er geen tijd om het internet te raadplegen. Met training in eerste hulp en reanimatie van Emergency First Response® (EFR®) doe je de kennis en vaardigheden op om iemand in nood te helpen. Zo word je een essentiële schakel in de ‘keten van overleving’.

Krijg zelfvertrouwen om hulp te verlenen


Behaal je diploma in reanimatie en leer elementaire eerste hulp in een leuke, ontspannen leeromgeving. Je oefent verbanden aanleggen, ziekte- en letselbeoordeling en andere essentiële vaardigheden die het leven kunnen redden van iemand om wie je geeft.


Krijg vertrouwen in je eigen kunnen door praktische oefeningen. En leer welke stappen je moet nemen in een noodgeval. Vraag je EFR-instructeur naar EFR-training.

Waarom Emergency First Response


Emergency First Response is een van de grootste internationale trainingsorganisaties op het gebied van reanimatie, eerste hulp en het gebruik van een AED. Elke dag bereiden 56.000 EFR-instructeurs in 170 landen mensen, buurtschappen en bedrijven voor op noodsituaties. EFR-cursussen maken leren gemakkelijk dankzij een ontspannen leeromgeving en gebruiksvriendelijke studiematerialen. De cursussen helpen cursisten de belangrijkste noodprocedures te onthouden.

EFR Primary and Secondary Care


Door een combinatie van theorie en praktische vaardigheidstraining, leer je hoe je levensbedreigende noodsituaties kunt herkennen en erop reageren (primaire zorg). Leer hoe je een beroerte kunt herkennen, een dwarslaesie kunt behandelen, moet reanimeren en andere essentiële levensreddende vaardigheden kunt opdoen.


Tijdens de cursus in secundaire zorg leer je omgaan met blessures of ziektes die niet direct levensbedreigend zijn. Leer hoe je verwondingen moet verbinden en spalken, brandwonden verzorgen, wat je moet doen na een dierenbeet of -steek en andere basisvaardigheden voor eerste hulp. Je instructeur zal je helpen vertrouwen op te doen door praktische oefeningen in realistische scenario's.

CPR & AED


Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan iemands overlevingskans bij een hartstilstand tot 50 procent vergroten. Leer hoe je een AED inzet en gebruikt en hoe je basisreanimatie uitvoert.


Houd er rekening mee dat alleen de EFR CPR & AED-cursus niet voldoet aan de deelnamevereisten voor de PADI Rescue Diver-, Divemaster- of Instructor-cursus. Daarvoor kun je een AED-cursus volgen naast de cursus in primaire en secundaire zorg.

Care for Children


Tijdens de cursus Emergency First Response Care for Children leer je wat je moet doen als een kind of baby ziek of gewond is. Ontdek hoe medische noodgevallen voor kinderen anders kunnen zijn dan voor volwassenen. En krijg waardevolle inzichten over de emotionele aspecten van de zorg voor kinderen. Je leert ook hoe je veelvoorkomende verwondingen en ziektes bij kinderen kunt voorkomen.


Door theorie en realistische scenario’s doe je de kennis en vaardigheden op die je nodig hebt in een noodgeval of een klein ongeluk (waar een traan bij gelaten wordt).

Opfriscursus in eerste hulp en reanimatie


Vaardigheden in spoedeisende zorg vervagen snel als ze niet regelmatig worden geoefend. Experts raden aan om elk jaar je vaardigheden in reanimatie en eerste hulp op te frissen. Behoud je kennis en kunde door de EFR Refresher-cursus te volgen. Ook als je initiële cursus via een andere trainingsorganisatie was.Neem contact op met een EFR-instructeur voor meer informatie, of om je aan te melden voor deze cursus.

Cursussen voor hulpverlening op de werkvloer


EFR-cursussen voor hulpverlening op de werkvloer omvatten uitgebreide, praktische training in reanimatie, het gebruik van een AED en eerste hulp. Ze kunnen worden aangepast om te voldoen aan lokale, regionale vereisten van regelgevende instanties. Je regionale EFR-instructeur kan aanvullende informatie en advies geven over cursussen voor hulpverlening op de werkvloer.

Pathogen Awareness en andere cursussen


EFR biedt ook cursussen in Airborne Pathogen Awareness (over ziekten die voornamelijk via het ademhalingssysteem worden overgedragen), Mental Health Awareness (over geestelijke gezondheid) en Manual Handling (heffen, dragen, duwen en trekken van zware objecten). Neem contact op met een EFR-instructeur voor meer informatie over deze speciale cursussen.

Welke EFR-cursussen zijn vereist om Rescue Diver/Divemaster/Instructor te worden?

Moet ik “mond-op-mond-beademing” geven aan een vreemde?

Is EFR-geaccrediteerd?