PADI - Specialties

PADI

>

>

Keep Diving

Padi - Specialties

Delayed Surface Marker Buo (DSMB)

Op veel duikstekken heb je te maken met twee algemene omstandigheden, namelijk bootverkeer en stroming. Schippers hebben niet altijd door dat er duikers onder water aanwezig zijn en door de stroming kun je verder afdrijven dan verwacht. Door een decoballon oftewel een ‘delayed surface marker buoy' (DSMB) op te laten voordat je aan de oppervlakte komt, kun je voordat je aan de opstijging begint anderen attenderen op jouw locatie. Voor extra veiligheid kun je ook de DSMB-lijn gebruiken om de veiligheidsstop te maken. Dit komt van pas bij stroming of wanneer er geen andere visuele referenties zijn. Volg deze cursus om meer te weten te komen over alle voordelen van het gebruik van een DSMB.

Deep Diver (40m)

Tijdens de PADI Deep Diver-cursus leer je hoe je diepe duiken moet plannen, omgaan met je luchtvoorraad, en hoe je narcose kunt bemerken en daarmee om moet gaan.


Je komt meer te weten over buddyteamprocedures, veiligheidsaandachtspunten en uittrimmen op diepte.

Dry Suit Diver (droogpak)

In tegenstelling tot een wetsuit (natpak) is een droogpak gevuld met lucht. Tijdens je droogpakduikcursus leert je instructeur je hoe je de lucht in je droogpak onder controle moet houden en hoe je moet uittrimmen.

Je komt ook meer te weten over de verschillende type droogpakken, basis reparaties aan je droogpak en het onderhoud van je droogpak.

Enriched Air Diver (nitrox 40%)

Verrijkte lucht, ook bekend als nitrox of EANx, bevat minder stikstof dan normale lucht. Minder stikstof ademen zorgt ervoor dat je kunt genieten van langere duiken en kortere oppervlakte-intervallen. Geen wonder dat Enriched Air Diver de populairste PADI Specialty-cursus is.

Equipment Specialist

Mis geen duik vanwege kleine problemen met je duikuitrusting. Of het nu gaat om een ​​ontbrekende o-ring, een scheur in je natpak of een gebroken vinbandje: tijdens de PADI Equipment Specialist-cursus leer je de basisreparaties en -aanpassingen uit te voeren. Je komt ook meer te weten over de werking van je uitrusting, waardoor je er meer vertrouwd mee raakt en beter voorbereid bent om er goed voor te zorgen.


Als je minimaal 10 jaar oud bent en het PADI (Junior) Scuba Diver-brevet of een hoger brevet hebt, kun je deelnemen aan de Equipment Specialist-cursus.

Night Diver

De gedachte om 's nachts onder het wateroppervlak te duiken, lijkt mysterieus maar ook erg aanlokkelijk. Hoewel je al vele malen eerder op een bepaalde duikstek hebt gedoken, duik je 's nachts in een hele nieuwe wereld. En zie je deze duikstek tot leven komen in de gloed van je duiklamp. Het tafereel verandert als dagdieren zich terugtrekken en nachtdieren tevoorschijn komen. Als je je hebt afgevraagd wat er onder water gebeurt nadat de zon ondergaat, meld je dan aan voor de PADI Night Diver Specialty-cursus.


PADI (Junior) Open Water Divers (of duikers met een hoger brevet) die minstens 12 jaar oud zijn, kunnen meedoen met de Night Diver Specialty-cursus.

Underwater Navigator

Wees de duiker die door iedereen gevolgd wordt omdat jij weet waar je bent en waar je naar toe gaat. De PADI Underwater Navigator-cursus scherpt je observatievaardigheden aan en leert je om nog nauwkeuriger van je kompas onder water gebruik te maken. Als je van uitdagingen houdt die je echt wat opleveren, volg dan deze cursus en geniet van je vaardigheid om altijd je weg te kunnen vinden.


Als je een PADI (Junior) Open Water Diver bent van minimaal 10 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de PADI Underwater Navigator Specialty-cursus.

Drift Diver (stromingsduiker)

Duiken in een stroming kan je het gevoel geven alsof je onder water vliegt. In de PADI Drift Diver-cursus krijg je stromingsduiktips van een ervaren instructeur en oefen je het uittrimmen, navigeren, het gebruik van oppervlaktesignaleringsmiddelen en communicatie met je buddy.

Peak Performance Buoyancy (Trimtechniek)

Uitstekende controle over het drijfvermogen is wat ervaren duikers typeert. Je hebt ze onder water vast wel gezien. Ze zweven moeiteloos, verbruiken minder lucht en stijgen, dalen of zweven bijna als in gedachten. Ze bekijken het waterleven zonder hun omgeving te verstoren. Ook jij kunt dit bereiken. De PADI Peak Performance Buoyancy Specialty-cursus verbetert je trimvaardigheden die je als nieuwe duiker hebt geleerd en tilt deze naar een hoger niveau.


PADI (Junior) Open Water Divers of hoger, die minstens 10 jaar oud zijn, mogen aan de Peak Performance Buoyancy-cursus meedoen.

Wreck Diver (wrakduiker)

Wrakken zijn fascinerende getuigenissen van gebeurtenissen in het verleden. Of ze nu doelbewust zijn afgezonken om te dienen als kunstmatig rif voor duikers, of verloren zijn gegaan als gevolg van een ongeluk. Schepen, vliegtuigen en zelfs auto's zijn fascinerend om te verkennen. En het wemelt er meestal van het waterleven. Elke wrakduik biedt de mogelijkheid om ontdekt te worden. Wellicht valt er een mysterie te ontrafelen of iets bijzonders te zien dat anderen hebben gemist. De PADI Wreck Diver Specialty-cursus is populair omdat je leert op verantwoorde wijze boeiende avonturen aan te gaan.


Als je minimaal 15 jaar oud bent en een PADI Adventure Diver-brevet of hoger hebt behaald, kun je deelnemen aan de Wreck Diver Specialty-cursus.

Search and Recovery (zoeken en bergen)

Een volgende keer dat iemand iets onder water verliest, kun jij de held zijn die het verloren voorwerp terugvindt.


In de PADI® Search and Recovery-cursus leer je hoe je verloren voorwerpen onder water kunt vinden. Je oefent verschillende soorten zoekpatronen onder water en leert hoe je een hefballon gebruikt tijdens gesimuleerde zoekacties.

Digital Underwater Photographer

Tijdens de PADI®Digital Underwater Photographer-cursus leer je hoe je onderwaterfoto's maakt die je met trots aan anderen laat zien.

Voorkom beginnersfouten en verkort de leercurve met tips van professionals. Leer hoe u onderwaterfotografielampen (flitsers) gebruikt, vermijd verstrooiing en verbeter de kleuren.

Boat Diver

Als je nog onbekend bent met bootduiken en je wil meer te weten komen over duiken vanaf diverse typen boten, schrijf je dan in voor de PADI Boat Diver-cursus.


Tijdens twee duiken met een instructeur leer je nautische terminologie, bootduiketiquette en oefen je het gebruik van lijnen en/of een oppervlaktemarkeringsboei (SMB).

Dive Against Debris

Maak bij elke duik als burgerwetenschapper het verschil. Tijdens de Dive Against Debris Diver Specialty-cursus leer je hoe plastic- en vuilnisopruimacties in zee de duikstekken bij jou in de omgeving gezonder houden. En verder hoe je kunt bijdragen aan een wereldwijde database die het afvalprobleem in de mariene wereld documenteert. Onder begeleiding van je instructeur neem je deel aan Dive Against Debris-veldonderzoek en zet je je passie voor de onderwaterwereld om in echte actie.


Sluit je aan bij de PADI Torchbearer-gemeenschap van duikers die onze mariene wereld beschermen en elke duik laten tellen.

Emergency Oxygen Provider

Weten hoe en wanneer je noodzuurstof moet toedienen, is een waardevolle vaardigheid in een duiknoodsituatie. De PADI® Emergency Oxygen Provider-cursus bereidt je voor om hulp te verlenen en leert je duikverwondingen en -ziektes te herkennen waarbij je noodzuurstof moet toedienen.


Dit is een perfecte cursus voor duikers, bootbemanningsleden, strandwachten, freedivers, zeemeerminnen of iedereen die tijd doorbrengt in en rond het water. Er gelden geen leeftijdsvereisten en geen lessen in het water.

Self-Reliant Diver

Een ervaren duiker kan met de juiste training en uitrusting, en als de duiker zich bewust is van de risico's van soloduiken en deze aanvaardt, op verantwoorde wijze zonder buddy gaan duiken. Soloduiken is een avontuurlijke activiteit die niet voor iedereen geschikt is, maar die wel een plek in de duiksport heeft. Als je de discipline en toewijding hebt om soloduiktechnieken aan te leren en deze te volgen, zal dit je vaardigheden en zelfvertrouwen een boost geven als je solo, met een buddy of in een team duikt.


Om aan de Self-Reliant Diver-cursus mee te doen moet je een PADI Advanced Open Water Diver zijn, minstens 18 jaar oud zijn en minimaal 100 duiken hebben gemaakt en gelogd. Voordat je met de cursus van start gaat zal de PADI Self-Reliant Diver Instructor eerst jouw duikvaardigheden beoordelen.